Un grup d’especialistes en literatura infantil provinent d’escoles, biblioteques i llibreries ens reunim un cop al mes per recomanar-nos llibres entre nosaltres i posar en comú les descobertes que hagi fet cadascú durant les darreres setmanes.
I perquè aquesta feina no quedi només a casa, en aquest racó volem compartir les nostres propostes amb vosaltres.
Aquests són els quatre llibres que, per consens, hem decidit recomanar aquest mes:

Timothée de Fombelle. Tobi Lolness. Labutxaca. En Tobi Lolness no fa més d’un mil·límetre i mig. Forma part del poble que habita el gran roure des de la nit dels temps. Com que el seu pare s’ha negat a revelar el secret d’un invent revolucionari, la seva família s’ha hagut d’exiliar i després ha estat empresonada i condemnada a mort. En Tobi, però, s’ha pogut escapar. Amagant-se als forats de l’escorça, corrent per les branques, esgotat, els peus ensagnats, en Tobi fuig, perseguit pels seus…
Durant quant de temps?
Timothée de Fombelle va néixer el 1973. Primer professor de lletres a França i al Vietnam, es dedica aviat al teatre. El 1990 crea una companyia per a la qual escriu peces que posa en escena ell mateix. Tobi Lolness és la seva primera novel·la, que ha merescut diversos premis internacionals

Timothée de Fombelle. Tobi Lolness. Els ulls de l’Elisha. Empúries. El 2008 va aparèixer a casa nostra la segona (i darrera) part: Els ulls de l’Elisha.
El món d’en Tobi està amenaçat. El gran roure està ferit de mort a causa d’un cràter que en corrou el cor. Les molses i els líquens han envaït les seves branques.
En Léo Blue governa amb tirania i té l’Elisha presonera. No obstant això, en la clandestinitat, en Tobi lluita, i no està sol. En el moment més dur de l’hivern, la resistència pren cos.
https://www.blackiebooks.org/wp-content/uploads/2017/02/9788416290895.jpg

A. F. Harrold. Els imaginaris. Blackie Books. En Rudger és el millor amic de l’Amanda. En Rudger no existeix. Només l’Amanda pot veure el seu amic imaginari. Però un dia apareix el senyor Bunting. Vol emportar-se el Rudger. Alguns diuen que Bunting s’alimenta d’amics imaginaris. L’única solució és que Rudger fugi sol. Però, pot un amic imaginari sobreviure sense algú que l’imagini?
A. F. Harrold recita per a adults i per a nens, a cabarets i en escoles, en bars i en festivals, a l’aire lliure de la campanya i en teatres urbans i rurals. L’anglès va néixer el 1975 i des de llavors ha acumulat llibres, barrets, idees i una imponent barba, que sembla sortida d’una de les novel·les de J. R. R. Tolkien a qui s’ha estimat tant sempre. Els seus poemes i llibres ja es graven i s’emeten a la BBC, però ell continua a casa seva, a Reading, escrivint sense pausa, acaronant els seus dos gats i tocant-se la barba per buscar noves idees.

https://www.lagaleraeditorial.com//uploads/20190627/9788424643935_imatge_portada_llibre_detall_9788424643935.jpg

P. D. Baccalario. La veritable història del capità Garfi. La Galera. El 28 d’abril de 1829 neix un nen que podria canviar la sort d’Anglaterra: és el fill il·legítim del rei Jordi IV, i per això ha estat allunyat de la cort. Exiliat a les Índies Orientals, du sempre a sobre un rellotge antic, l’únic lligam amb el seu passat. James Fry, que és així com es diu, s’embarca amb només tretze anys i comença la carrera de pirata que el convertirà en l’home més buscat de tot l’Imperi. Passarà a la història com «el jove lord», «el descalç», «el príncep dels mars» … Però ningú sap que ell és el Capità Garfi.
Pierdomenico Baccalario (Piemont, 1974) de petit ja escrivia històries a l’escola, mentre feia veure que prenia apunts. Va guanyar el premi Battello a Vapore mentre estudiava a la universitat. Des d’aleshores no ha deixat d’escriure.