AGENDA

[DV 29/11/19, 18h30] Qui van ser les trobairitz?

Virginia Woolf va dir que, per a la major part de la història, “anònim” fou una dona. Aquesta màxima sembla especialment aplicable en el cas de les trobairitz. Si tothom sap més o menys situar en la història de la literatura l’obra dels trobadors, de les trobairitz ningú no en coneix ni el nom.
El dia 29 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda, a la Llibreria Pebre Negre, revisarem qui van ser les trobairitz i la importància i el caràcter de la seva poesia. Ho farem a través de la novel·la infantil Missió Trobairitz (Animallibres, 2013) de la Cinta Arasa. Plantejada com una aventura, les protagonistes d’aquesta novel·la són les gates de les trobairitz reals, que van existir a l’Occitània de l’Edat Mitjana, i que tenen com a objectiu donar a conèixer l’obra de les seves mestresses.

Hi intervindran:
Antoni Rossell, professor titular de Filologia Romànica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l’Arxiu Occità (Institut d’Estudis Medievals, UAB). També és llicenciat i doctor en Filologia Romànica. És membre de l’Institut d’Humanitats i de l’Institut d’Estudis Medievals, de la UAB.
Cinta Arasa, autora de Missió Trobairitz, és politòloga i escriptora. Ha escrit una quinzena de llibres per a infants, una novel·la històrica d’adults i una d’històrica juvenil.

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s a llibreria@pebrenegre.cat o trucar al 93 179 75 42.

CONTACTE

C/ Clot 41. Barcelona
931 79 75 42
llibreria@pebrenegre.cat

HORARIS

De dilluns a divendres

de 10 a 13.30h i de 17 a 20 h.

dissabtes de 10h a 13.30h