El projecte

Som literatura infantil i juvenil

perquè és l’etapa de la vida en què es llegeix amb més entusiasme i cal que hi hagi llibreries que es prenguin seriosament aquest primer contacte amb la literatura i no amaguin els llibres infantils i juvenils en un racó. I perquè creiem que els nens i les nenes són lectores exigents i cal oferir-los el bo i millor de tot el que es publica. I que puguin triar i remenar entre llibres molt diversos perquè vagin afinant el seu propi criteri i escollint què els agrada i què no. I que tinguin el nostre assessorament i el de la família i l’escola, però que siguin ells mateixos qui prenguin la decisió final de quin llibre llegiran sota el llençol amb una lot, assegudes en un racó del pati, estirats a la butaca de l’àvia o recolzats al tronc d’un roure pènol.

Som llibres

perquè a Pebre Negre tot gira al voltant dels llibres. Ens sentim còmodes sent una baula d’una llarga cadena: des que la idea es dibuixa al cap de l’autor fins que arriba a les nostres mans hi ha un munt de professionals que ho fan possible. I a la llibreria ens agrada el contacte amb editors, autors, il·lustradors, correctors, traductors, distribuïdors i la resta d’oficis del llibre.

Som cooperativa de treball

des del primer dia. Perquè creiem en l’economia social i perquè volem ser responsables de totes les decisions que es prenguin a la nostra llibreria. No tenim caps, ni líders, ni directores generals, ni encarregats, ni supervisors, ni res que s’hi assembli. O potser sí: tenim tres caps, els tres socis, que manem i treballem alhora. I des del nostre petit racó treballem per exportar el nostre model de lideratge compartit a la resta de la societat. I, per sort, no estem sols en aquest viatge…

Som gastronomia

perquè ens apassiona tot el que envolta el món de la cuina: fogons, olles, receptes, estris i, sobretot, els llibres. Per això ens vam especialitzar en gastronomia, i per això a Pebre Negre hi trobareu receptaris, manuals, assajos, llibres de regal i qualsevol llibre que parli, directa o indirectament, del menjar i la cuina. A més, tenim un prestatge sencer ple de llibres de cuina per a nens i nenes. D’aquesta manera unim les nostres dues passions en una!

Som comerç de proximitat

i volem cuidar la gent de l’entorn amb la qual convivim, fem barri, amb la qual construïm societat. El nostre projecte busca construir teixit social i aportar un valor afegit al barri, no xuclar-lo econòmicament.

SOM FIRAIRES I FEM COMUNITAT

Setmana del Llibre en Català,   Xarxa de llibreries cooperatives , Sant Jordi, Món Llibre, Xarxa de Biblioteques Públiques, Biblioteques escolars, Escola Llibreria-UB, Pam a pam