Les persones

Pebre Negre és una cooperativa formada per quatre persones, un tamboret i dos ordinadors. Només els quatre primers tenenn llicència per recomanar llibres.

Maite Cusó

(Barcelona, 1976).

Historiadora de formació, de la història petita, feminista i en plural. Lluny de la història oficial el món està ple d’històries. M’encanta la literatura infantil i juvenil. De petita vaig entrar al món dels llibres a través de les seves il·lustracions i ja no n’he sortit. Dibuixo sense adonar-me’n. El meu transport preferit és la bicicleta. M’agrada l’oralitat. I pel meu aniversari, m’agrada menjar espaguetis. Tinc dues filles que m’han ensenyat a llegir per segona vegada, aquest cop amb els ulls més oberts. M’agrada el diàleg entre el llibre i les seves lectores, les autores i les editores i treballo per connectar totes les baules del món del llibre des que el 2014 vam fundar Pebre Negre.

Maite Sánchez

(Salamanca 1966).

Pedagoga de formació, gestora cultural per vocació i des de 2014, llibretera de professió. Enamorada de la gastronomia en totes les seves formes (menjada, cuinada, televisada i llegida). Crec que els llibres de cuina no son només receptaris o manuals, són meravelloses experiències culturals concentrades entre pàgines il.lustrades. Serièfila i lectora compulsiva de novel·la negra. La ràdio m’acompanya allà on vaig. Sóc col·leccionista de llibretes de totes les mides i materials.

Oriol Canosa

(Tarragona, 1975).

És llibreter i autor de llibres infantils, dues activitats molt lucratives que li han permès amassar una petita fortuna que el situa entre els 10 habitants més rics del seu replà. Ha publicat les novel·les L’illa de les cartes perdudes (Babulinka, 2014), L’illa de Paidonèsia (La Galera, Premi Folch i Torres 2016) i El islote de los perros (Edelvives, Premi Ala Delta 2017) i els contes La casa del professor Kürbis (Baula/Edelvives, 2013), Apa!, Et penses que ens ho creurem? (Cruïlla, 2015) i Polos opuestos (Tekman Books, 2017). Combina l’absentisme laboral a la llibreria amb la procrastinació davant la pàgina en blanc i, de moment, ni els editors ni les seves sòcies a Pebre Negre li han cridat l’atenció.

Valèria Riet

(Barcelona 1994).

Curiosa i intrèpida des del dia que vaig néixer, he estudiat arts escèniques, nutrició i auxiliar tècnic veterinari. Algunes persones diran que no sé escollir, jo prefereixo dir que m’encanta estudiar i aprendre coses noves. Ja des de ben petita sentia passió pels llibres, he crescut amb Tina Superbruixa, Harry Potter i Memòries d’Idhun. El barri de Sants m’ha vist créixer, però ha estat al Clot on un dia vaig trobar la meva llibreria de confiança.
Al final, de tanta i tanta confiança, he aconseguit el meu somni des de que només sabia llegir lletra lligada: ser llibretera. Devoradora de novel·les, m’encanta recomanar i compartir lectures, així que ja sabeu.