Després d’un naufragi sense incidents, el doctor Bombard sura en un bot enmig de l’oceà. És una tragèdia o una oportunitat per viure una gran aventura? No ho sap. Però tindrà tot el temps del món per descobrir-ho.
Text poètic i carregat de moments emocionants. Il·lustracions que transporten al lector a la immensitat, la bellesa, la solitud i també l’infinit de l’oceà. Encara que vagin mal dades, de vegades només cal deixar-se endur per la corrent i confiar.

El doctor Alain Bombard és un personatge real i va protagonitzar una història ben curiosa. Metge d’un petit poble de pescadors del nord de França, estava cansat de veure com els nàufrags morien perquè no tenien els coneixements i la sang freda necessaris per sobreviure. I un dia, l’any 1952, va llançar-se a l’Atlàntic en un bot pneumàtic i es va convertir en «nàufrag voluntari» durant uns mesos per convèncer els mariners i els pescadors que, tot i les dificultats, sobreviure a alta mar era possible i calia aprendre a fer-ho. No cal dir que ho va aconseguir i avui en dia els seus llibres serveixen d’inspiració a tots aquells que solquen les negres aigües dels oceans (i a alguns escriptors i il·lustradors de terra ferma, naturalment!). A ell va dedicada aquesta història.