AGENDA

Resum de la novena sessió del Club de lectura de còmic [febrer 2017]

Fa un any, el dibuixant Josep Maria Beà i el periodista Rubén Lardín van tenir una mítica conversa en el marc del Graf on van repassar la carrera de l’autor barceloní i van sortir anècdotes i anècdotes, totes molt desbaratades. En Josep Maria Beà fou la porta d’entrada al món professional de la historieta del convidat del passat dilluns al club de lectura de còmic de Pebre Negre, l’hospitalenc Jaime Martín. Un jove Martín es va presentar amb les seves mostres a la seu de García/Beà Editores, empresa estudi que tenien Beà, Luis García, Alfonso Font, Carlos Giménez i Adolfo Usero on editaven la revista Rambla i va rebre les primeres lliçons dels professionals de la vinyeta i va imitar als mestres amb tanta gràcia que els seus col·legues no notessin la còpia. Comença també en aquell moment el recull de fets que van amenitzar la sessió de dilluns. Un repàs a la carrera de Martín, coetani de Paco Roca i Bartolomé Seguí, que estigué a l’alçada de les gestes de Beà. Van ser gairebé dues hores de conversa que van passar com un sospir. Sortiren l’editor de El Víbora, Josep Maria Berenguer, Onliyú, Calonge, Mike Ratera, Miguel Gallardo, Rubén Pellejero, Paco Camarasa, l’escola Joso, Azagra o Juanito Piquete i el seu tema Flores sobre el asfalto.

I el gruix de la conversa fou per al magnífic díptic que formen Jamás tendré 20 años i Las guerras silenciosas, les desgràcies i desventures dels seus avis durant la Guerra Civil i els anys de dictadura i les experiències marcianes de son pare per Alemanya, a mitjans dels setanta, a bord d’un Seat 127 en proves.

Els amics d’Autòctons ens van subministrar vi per a maridar la sessió. El proper mes canviem de dia per a poder tenir a un convidat d’excepció: el teòric de còmic més prolífic de casa nostra, en Gerardo Vilches. Els seus llibres, Breu història del còmic i El guió de còmic, seran l’excusa perfecta per parlar de la crítica al nostre país, des de Terenci Moix fins als nostres dies. I segur que sortiran un fotimer d’obres interessants per llegir. L’endemà, esteu tots convidats a la nova edició del GrafCòmic Barcelona, del que forma part de l’organització.

La sessió del club de lectura serà el dijous 2 de març a les 18:30h. Us hi esperem!

Us compartim una entrevista a Jaime Martín feta fa uns anys per El Tío Berni a Entrecómics:

http://www.entrecomics.com/?p=44948

I una entrevista feta per Roser Messa on parlen del seu últim llibre:

http://www.caninomag.es/entrevista-jaime-martin-me-parece-importante-recoger-el-testimonio-de-las-generaciones-precedentes/

Visiteu el blog de l’autor i el seu canal de Youtube.

Llista de lectura formada per l’obra de Jaime Martín. Els seus llibres els trobareu en llibreries i biblioteques:

http://www.whakoom.com/yupyop/lists/club_pebre_negre_sessio_009_jaime_martin_4604

Marc Charles

CONTACTE

C/ Clot 41. Barcelona
931 79 75 42
llibreria@pebrenegre.cat

HORARIS

De dilluns a divendres

de 10 a 13.30h i de 17 a 20 h.

dissabtes de 10h a 13.30h